Torfie z czerwonym pesto

2013-08-21
  • Porcje : 4

Składniki

  • 4 szklanki makaronu trofie
  • 12 suszonych pomidorów w oleju lub oliwie
  • 4 łyżki oliwy lub oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki nasion pinii
  • 4 łyżki startego parmezanu

1-kkk 029

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory, oliwy,obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, nasiona pinii oraz ser zmiksować na gładką masę z pomocą blendera.

Krok 2

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,a następnie odcedzić starannie.

Krok 3

Do odcedzonego makaronu dodać przygotowane wcześniej pesto i dokładnie wymieszać. Podawać gorące.

 

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • pappardelle z kaczką i grzybami

    Pappardelle z kaczką i grzybami

  • stir fry

    Stir fry z krewetkami i tofu

  • linguine z sosem grzybowym

    Makaron z sosem grzybowym

  • tagliatelle pomidory ricotta

    Tagliatelle z pomidorami i ricottą

  • penne z pesto i zielonymi warzywami

    Penne z zielonymi warzywami i pesto

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    587 kcal
  • Białko

    15,98 g
  • Tłuszcz

    27,5 g
  • Węglowodany

    69,1 g
  • Błonnik

    5,3 g
  • Potas

    1073 mg
  • Wapń

    168 mg
  • Magnez

    73 mg
  • Cynk

    2,28 mg
  • Jod

    3,57 µg
  • Witamina A

    50 µg
  • Witamina E

    2,98 mg
  • Witamina B1

    0,23 mg
  • Witamina B2

    0,15 mg
  • Witamina B6

    0,2 mg
  • Witamina B12

    0,12 µg
  • Witamina C

    11 mg