Muszle z brie i żurawiną

2013-08-21
  • Porcje : 2

Składniki

  • 12 dużych muszli makaronowych
  • 1 serek brie (125g)
  • 2 łyżki suszonych żurawin

8AB

Przygotowanie

Krok 1

Muszle ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Ugotowany makaron dokładnie odcedzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach,a żurawiny opłukać. Ser wymieszać z żurawinami, a powstałym farszem nadziać makaronowe muszle. Nadziany makaron zapiekać w dobrze rozgrzanym piekarniku do momentu kiedy ser się rozpuści.

 

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • pappardelle z kaczką i grzybami

    Pappardelle z kaczką i grzybami

  • stir fry

    Stir fry z krewetkami i tofu

  • linguine z sosem grzybowym

    Makaron z sosem grzybowym

  • tagliatelle pomidory ricotta

    Tagliatelle z pomidorami i ricottą

  • penne z pesto i zielonymi warzywami

    Penne z zielonymi warzywami i pesto

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    366 kcal
  • Białko

    16,9 g
  • Tłuszcz

    18,1 g
  • Węglowodany

    33,9 g
  • Błonnik

    1,7 g
  • Potas

    146 mg
  • Wapń

    383 mg
  • Magnez

    27 mg
  • Cynk

    1,7 mg
  • Jod

    7,12 µg
  • Witamina A

    178 µg
  • Witamina E

    0,42 mg
  • Witamina B1

    0,07 mg
  • Witamina B2

    0,22 mg
  • Witamina B6

    0,19 mg
  • Witamina B12

    1,06 µg
  • Witamina C

    1,68 mg