Cebulowe pałki z kurczaka

2013-09-01
  • Porcje : 2

Składniki

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki rodzynek
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz, chili w proszku

1-kkk 096 copy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, oczyścić, osolić. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Mięso ułożyć w rondlu na którego dno wlać ok. ¼ szklanki wody. Ułożone mięso oprószyć ostrą papryką, pieprzem i obłożyć czosnkiem. Na wierzchu ułożyć cebulę i rodzynki.

Krok 2

Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny i 10 minut. Uduszone mięso przełożyć wraz z powstałym sosem, cebulą i rodzynkami do naczynia żaroodpornego. Wstawić do zimnego piekarnika, włączyć go i ustawić temperaturę 180°C.Piec ok. 35-45 minut aż skórka stanie się złoto-brązowa.

Rodzaj przepisu: Tagi: , Składniki: , , , ,

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • kurczak ananas

    Stir fry z kurczakiem i ananasem

  • sajgonki

    Sajgonki

  • fajita z wołowiną

    Fajita z wołowiny

  • KURCZAK CURRY

    Kurczak curry

  • tortilla z kurczkiem i guacamole1

    Fajita z kurczakiem

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    389,16 kcal
  • Białko

    35,6 g
  • Tłuszcz

    20,88 g
  • Węglowodany

    14,71 g
  • Błonnik

    2,71 g
  • Potas

    845,12 mg
  • Wapń

    54,8 mg
  • Magnez

    60,25 mg
  • Żelazo

    2,27 mg
  • Cynk

    2,88 mg
  • Jod

    2,33 µg
  • Witamina A

    42,25 µg
  • Witamina E

    0,9 mg
  • Witamina B1

    0,21 mg
  • Witamina B2

    0,49 mg
  • Witamina B6

    0,76 mg
  • Witamina B12

    0,8 µg
  • Witamina C

    7,67 mg