Sos musztardowo-miodowy z białym winem

2013-09-02
  • Porcje : 2

Składniki

  • plaster cebuli drobno posiekany
  • 50ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżeczka masła
  • świeżo mielony czarny pieprz

1AAA-DSC_0140

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle zeszklić cebulę, dodać miód, musztardę oraz wino i doprowadzić do wrzenia. Do gotującego się sosu dodać świeżo mielony czarny pieprz i gotować całość ok 10 minut na wolnym ogniu.

 

Rodzaj przepisu: Tagi: Składniki: , , , ,

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • 2aa-DSC_0024

    Ketchup z czereśniami

  • 1aaa-DSC_0110

    Sos BBQ z mango

  • 1-DSC_0019 - Kopia

    Cytrynowy dip z koziego serka

  • 1-DSC_0065 - Kopia - filtr

    Krem chrzanowo-gruszkowy

  • 2a

    Ananasowy sos BBQ

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    48,15 kcal
  • Białko

    0,51 g
  • Tłuszcz

    2,55 g
  • Węglowodany

    5,79 g
  • Błonnik

    0,16 g
  • Potas

    33,57 mg
  • Wapń

    10,75 mg
  • Magnez

    11,25 mg
  • Cynk

    0,06 mg
  • Jod

    0,14 µg
  • Witamina A

    20,4 µg
  • Witamina E

    0,07 mg
  • Witamina B2

    0,04 mg
  • Witamina B12

    0,02 µg
  • Witamina C

    0,22 mg