Sos musztardowo-miodowy z białym winem
2013-09-02- Danie: dodatki
- Porcje : 2
Składniki
- plaster cebuli drobno posiekany
- 50ml białego wytrawnego wina
- 2 łyżeczki miodu
- 3 łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżeczka masła
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Na maśle zeszklić cebulę, dodać miód, musztardę oraz wino i doprowadzić do wrzenia. Do gotującego się sosu dodać świeżo mielony czarny pieprz i gotować całość ok 10 minut na wolnym ogniu.
Komentarze do przepisu
Średnia ocena
(5 / 5)
1 gości oceniło ten przepis
Powiązane przepisy:
Wartości odżywcze
Dane dotyczą jednej porcji.
-
Energia
48,15 kcal -
Białko
0,51 g -
Tłuszcz
2,55 g -
Węglowodany
5,79 g -
Błonnik
0,16 g -
Potas
33,57 mg -
Wapń
10,75 mg -
Magnez
11,25 mg -
Cynk
0,06 mg -
Jod
0,14 µg -
Witamina A
20,4 µg -
Witamina E
0,07 mg -
Witamina B2
0,04 mg -
Witamina B12
0,02 µg -
Witamina C
0,22 mg