Sos BBQ z mango

2013-09-02
  • Porcje : 4

Składniki

  • 1 małe, dojrzałe mango
  • 1/4 średniej cebuli
  • 1/2 średniej, czerwonej papryczki chili
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka brązowego cukru (muscovado)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

 

1aaa-DSC_0110

Przygotowanie

Krok 1

Mango umyć, obrać i pokroić w kostkę. Papryczkę umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażać ok. 2 minut na maśle, dodać pozostałe składniki i dusić wszystko razem pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Gotowy sos zmiksować ręcznym blenderem na gładką masę.

Rodzaj przepisu: Tagi: , Składniki: , , , , , ,

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • 2aa-DSC_0024

    Ketchup z czereśniami

  • 1AAA-DSC_0140

    Sos musztardowo-miodowy z białym winem

  • 1-DSC_0019 - Kopia

    Cytrynowy dip z koziego serka

  • 1-DSC_0065 - Kopia - filtr

    Krem chrzanowo-gruszkowy

  • 2a

    Ananasowy sos BBQ

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    42,79 kcal
  • Białko

    0,25 g
  • Tłuszcz

    1,15 g
  • Węglowodany

    7,86 g
  • Błonnik

    0,65 g
  • Potas

    74,84 mg
  • Wapń

    5,35 mg
  • Magnez

    6,78 mg
  • Cynk

    0,05 mg
  • Jod

    0,66 µg
  • Witamina A

    140,35 µg
  • Witamina E

    0,37 mg
  • Witamina B1

    0,01 mg
  • Witamina B2

    0,01 mg
  • Witamina B6

    0,04 mg
  • Witamina C

    10,77 mg