Pesto rosso

2013-08-27
2-kkk 001 cccopy
  • Porcje : 4

Składniki

  • 12 suszonych pomidorów w oleju lub oliwie
  • 4 łyżki oliwy lub oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 małe ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki nasion pinii
  • 4 łyżki startego parmezanu

1-kkk 001 cccopy

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory i obrany czosnek pokroić na mniejsze kawałki, dodać starty ser, nasiona pinii, następnie dolać oliwy i zmiksować wszystko na gładką masę.

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceń potrawę

1 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • makaron pulpety z bakłażana

    Pulpety z bakłażana

  • pizza pomidory gorgonzola

    Pizza z pomidorami i gorgonzolą

  • pizza puttanesca

    Pizza puttanesca

  • 2aa-DSC_0024

    Ketchup z czereśniami

  • 2A-DSC_0026

    Lasagne bolognese

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    297,84 kcal
  • Białko

    7,3 g
  • Tłuszcz

    26,36 g
  • Węglowodany

    7,85 g
  • Błonnik

    3.06 g
  • Potas

    929 mg
  • Wapń

    152,85 mg
  • Magnez

    46,05 mg
  • Cynk

    1,77 mg
  • Jod

    3,33 µg
  • Witamina A

    50,6 µg
  • Witamina E

    2,9 mg
  • Witamina B1

    0,14 mg
  • Witamina B2

    0,12 mg
  • Witamina B6

    0,12 mg
  • Witamina B12

    0,12 µg
  • Witamina C

    11,03 mg