Pasta twarogowa z wędzonym łososiem

2014-09-07
  • Porcje : 8

Składniki

  • 200g chudego twarogu
  • 100g wędzonego łososia
  • pęczek szczypiorku
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Pyszna i prosta w wykonaniu pasta z twarogu i wędzonego łososia z dodatkiem szczypiorku. Najlepiej smakuje rozsmarowana na domowym chlebie na zakwasie. Pamiętajcie nie podajemy jej od razu. Musi poleżeć w lodówce przynajmniej kilka godzin, a tak naprawdę najlepiej smakuje dopiero następnego dnia.

pasta z łososiem

Przygotowanie

Krok 1

Szczypiorek umyć i posiekać. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń potrawę

0 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • hot dog

    Hot dog z białą kiełbaską

  • 5ccc-DSC_0131

    Bajgle z rukolą, camembertem i pieczonymi śliwkami

  • 1A-DSC_0307

    Kanapka z pumpernikla z rzodkiewką i wędzonym łososiem

  • 2AAA-DSC_0043

    Wietnamska kanapka Bánh mi

  • 3-DSC_0163 - Kopia

    Kanapka BLT