Omlet z pomidorami

2013-08-29
  • Porcje : 2

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz, suszone oregano

1-024

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik włączyć i ustawić na 120°C. Pomidorki przekroić na pół, jajka rozmącić , doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Na patelnię wlać olej, dobrze rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wlać masę jajeczną, następnie ułożyć na niej pomidorki i smażyć ok. 2 minut, aż spód się zetnie, a następnie wstawić do rozgrzewającego się piekarnika i zapiekać aż wierzch się zetnie.

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń potrawę

0 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • naleśniki z bakłażanem

    Naleśniki gryczane z bakłażanem i suszonymi pomidorami

  • gryczane naleśniki

    Naleśniki gryczane

  • fajita z wołowiną

    Fajita z wołowiny

  • naleśniki owsiane

    Naleśniki owsiane z awokado i mango

  • 3A-DSC_0024

    Podpłomyki z botwinką i bryndzą

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    199,7 kcal
  • Białko

    13,4 g
  • Tłuszcz

    14,9 g
  • Węglowodany

    3 g
  • Błonnik

    1,2 g
  • Potas

    415 mg
  • Wapń

    56 mg
  • Magnez

    20 mg
  • Żelazo

    2,7 mg
  • Cynk

    2,02 mg
  • Jod

    10,6 µg
  • Witamina A

    379 µg
  • Witamina E

    3,28 mg
  • Witamina B1

    0,12 mg
  • Witamina B2

    0,58 mg
  • Witamina B6

    0,25 mg
  • Witamina B12

    1,6 µg
  • Witamina C

    23 mg