Ketchup z czereśniami

2014-06-25
2bc-DSC_0024

Składniki

  • 4 średnie pomidory malinowe
  • 150g czereśni
  • 2 łyżeczki brązowego cukru muscovado
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/3-1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1-2 szczypty soli

2aa-DSC_0024

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory umyć, obrać i oczyścić z nasion. Czereśnie umyć, oderwać ogonki i wydrylować. Pomidory wraz z czereśniami umieścić w niewielkim rondlu, dodać pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu przez ok 30 minut. Gotowy sos zmiksować, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 3
Oceń potrawę

3 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • 1AAA-DSC_0140

    Sos musztardowo-miodowy z białym winem

  • 1aaa-DSC_0110

    Sos BBQ z mango

  • 1-DSC_0019 - Kopia

    Cytrynowy dip z koziego serka

  • 1-DSC_0065 - Kopia - filtr

    Krem chrzanowo-gruszkowy

  • 2a

    Ananasowy sos BBQ