Kanapka z pumpernikla z rzodkiewką i wędzonym łososiem

2013-08-27
  • Porcje : 2

Składniki

  • 2 kromki pumpernikla
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżeczki gęstego jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 50g wędzonego łososia
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Idealna zarówno na początek jak i zakończenie dnia. Szczególnie polecam tę kanapkę osobom, które trzymają linię ponieważ stanowi ona idealne, pełnowartościowe śniadanie i nie jest bardzo kaloryczna.

1A-DSC_0307

Przygotowanie

Krok 1

Na jednej kromce rozsmarować jogurt, posypać koperkiem, ułożyć rzodkiewkę, oprószyć solą oraz pieprzem, a następnie nałożyć kawałki wędzonego łososia. Na tak przygotowaną kanapkę nałożyć drugą kromkę pumpernikla, docisnąć i przekroić na pół.

Komentarze do przepisu

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 3
Oceń potrawę

3 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • hot dog

    Hot dog z białą kiełbaską

  • pasta z łososiem

    Pasta twarogowa z wędzonym łososiem

  • 5ccc-DSC_0131

    Bajgle z rukolą, camembertem i pieczonymi śliwkami

  • 2AAA-DSC_0043

    Wietnamska kanapka Bánh mi

  • 3-DSC_0163 - Kopia

    Kanapka BLT

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    146,09 kcal
  • Białko

    8,57 g
  • Tłuszcz

    3,17 g
  • Węglowodany

    20,82 g
  • Błonnik

    4,61 g
  • Potas

    513,14 mg
  • Wapń

    27,91 mg
  • Magnez

    39,06 mg
  • Cynk

    1,46 mg
  • Jod

    13,84 µg
  • Witamina A

    25,3 µg
  • Witamina E

    0,7 mg
  • Witamina B1

    0,12 mg
  • Witamina B2

    0,09 mg
  • Witamina B6

    0,49 mg
  • Witamina B12

    0,8 µg
  • Witamina C

    7,52 mg