Bajgle z rukolą, camembertem i pieczonymi śliwkami

2013-10-17
5aa-DSC_0131
  • Porcje : 2

Składniki

  • 2 bajgle z makiem
  • 60g sera camembert
  • garść liści rukoli
  • 2 duże dojrzałe śliwki (w sumie ok.110g po wyjęciu pestek)
  • 1 łyżeczka miodu
  • cynamon

przepis na domowe bajgle znajdziecie w dziale domowe pieczywo

1a-DSC_0148

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 200°C.

Krok 2

Śliwki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozciętą powierzchnią do góry. Śliwki posypać cynamonem i polać miodem. Wstawić do rozgrzanego pieca i piec przez ok.10 minut. Wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Kiedy ostygną pokroić je na paski.

Krok 3

Rukolę umyć i osuszyć. Ser pokroić w plastry.

Krok 4

Bajgle rozkroić. Na spodniej części rozłożyć rukolę, plastry sera, a następnie kawałki pieczonych śliwek. Gotowe kanapki przykryć wierzchnimi częściami bajgli.

Rodzaj przepisu: Składniki: , , , ,

Komentarze do przepisu

  1. posted by Daniela on December 2, 2013

    poproszę przepis na bajgle , dziękuję

      Reply

Dodaj Komentarz

Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 5
Oceń potrawę

5 gości oceniło ten przepis

Powiązane przepisy:
  • hot dog

    Hot dog z białą kiełbaską

  • pasta z łososiem

    Pasta twarogowa z wędzonym łososiem

  • 1A-DSC_0307

    Kanapka z pumpernikla z rzodkiewką i wędzonym łososiem

  • 2AAA-DSC_0043

    Wietnamska kanapka Bánh mi

  • 3-DSC_0163 - Kopia

    Kanapka BLT

Wartości odżywcze

Dane dotyczą jednej porcji.

  • Energia

    346,31 kcal
  • Białko

    21,63 g
  • Tłuszcz

    8,15 g
  • Węglowodany

    46,61 g
  • Błonnik

    2,3 g
  • Potas

    247,32 mg
  • Wapń

    150,68 mg
  • Magnez

    25,67 mg
  • Żelazo

    1,28 mg
  • Cynk

    1,41 mg
  • Jod

    4,37 µg
  • Witamina A

    132,13 µg
  • Witamina E

    0,84 mg
  • Witamina B1

    0,12 mg
  • Witamina B2

    0,55 mg
  • Witamina B6

    0,1 mg
  • Witamina B12

    0,33 µg
  • Witamina C

    3,69 mg