Bajgle z rukolą, camembertem i pieczonymi śliwkami
2013-10-17- Danie: drugie śniadanie, kolacja, lunch, śniadanie
- Poziom trudności: łatwe

- Porcje : 2
Składniki
- 2 bajgle z makiem
- 60g sera camembert
- garść liści rukoli
- 2 duże dojrzałe śliwki (w sumie ok.110g po wyjęciu pestek)
- 1 łyżeczka miodu
- cynamon
przepis na domowe bajgle znajdziecie w dziale domowe pieczywo
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do 200°C.
Krok 2
Śliwki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozciętą powierzchnią do góry. Śliwki posypać cynamonem i polać miodem. Wstawić do rozgrzanego pieca i piec przez ok.10 minut. Wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Kiedy ostygną pokroić je na paski.
Krok 3
Rukolę umyć i osuszyć. Ser pokroić w plastry.
Krok 4
Bajgle rozkroić. Na spodniej części rozłożyć rukolę, plastry sera, a następnie kawałki pieczonych śliwek. Gotowe kanapki przykryć wierzchnimi częściami bajgli.
Komentarze do przepisu
Dodaj Komentarz
Średnia ocena
(5 / 5)
5 gości oceniło ten przepis
Powiązane przepisy:
Wartości odżywcze
Dane dotyczą jednej porcji.
-
Energia
346,31 kcal -
Białko
21,63 g -
Tłuszcz
8,15 g -
Węglowodany
46,61 g -
Błonnik
2,3 g -
Potas
247,32 mg -
Wapń
150,68 mg -
Magnez
25,67 mg -
Żelazo
1,28 mg -
Cynk
1,41 mg -
Jod
4,37 µg -
Witamina A
132,13 µg -
Witamina E
0,84 mg -
Witamina B1
0,12 mg -
Witamina B2
0,55 mg -
Witamina B6
0,1 mg -
Witamina B12
0,33 µg -
Witamina C
3,69 mg
posted by Daniela on December 2, 2013
poproszę przepis na bajgle , dziękuję